Smart home toepassingen die het wooncomfort en de veiligheid verhogen

Het Antwerpse bedrijf Sentesia brengt sinds kort een aantal smart home toepassingen op de markt waarmee je snel en eenvoudig het comfort en de veiligheid van je woning/ruimte kan vergroten. Dit nieuwe, flexibele systeem – dat zich makkelijk laat bedienen met de smartphone – blinkt uit in gebruiksgemak en is bovendien modulair en betaalbaar.

Je woning vanop afstand in de gaten houden of de verwarming regelen via je smartphone is niet nieuw. Het Internet of Things en slimme domotica kent al heel wat toepassingen. Jammer genoeg zijn deze toepassingen vaak duur, complex en zijn het stuk voor stuk afzonderlijke systemen waar geen samenwerking tussen is. Voor je het weet zit je met verschillende apps op je smartphone, wat ten koste gaat van het gebruiksgemak.

Uitblinken in eenvoud

De doelstelling van Sentesia? Smart home toepassingen voor iedereen toegankelijk een betaalbaar maken. Het door de Antwerpse startup ontworpen systeem blinkt dan ook uit in eenvoud en gebruiksgemak, zonder aan functionaliteit in te boeten. De mogelijkheden zijn enorm. Er is de keuze tussen 3 pakketten met een specifieke werking, maar net zo goed kan je zelf modulair je systeem samenstellen.

Een smartphone app als centrale besturing

Een super eenvoudige app en een kleine smart hub die je thuis plaatst, meer is er niet nodig om van start te gaan. Bekabeling is niet nodig, draadloos leg je verbinding via slimme sensoren en je systeem is gebruiksklaar. Merkt één van de sensoren iets verdachts, dan wordt je verwittigd op je smartphone, schiet het brandalarm en/of de camera in werking en wordt iemand gewaarschuwd. Dit alles stel je zelf vlot en snel in op jouw maat, zonder dat er kennis nodig is. Iedereen kan het installeren.

Boordevol functionaliteit

Al heel wat intelligente toestellen koppelen aan de smart hub van Sentesia, maar in de toekomst zullen er nog veel meer volgen. “We plannen inderdaad maandelijkse releases van nieuwe functionaliteiten. In principe kan elk toestel dat communiceert via het Z-wave protocol aangesloten worden. Momenteel voorzien we al een bewegingssensor, maar die kan veel meer. Zo geeft deze ook feilloos de temperatuur en de lichtsterkte aan. Hier kunnen dan weer acties aan gekoppeld worden en ook fikse energiebesparing behoort tot de mogelijkheden. Met onze slimme stekkers die verkleuren naargelang het verbruik van het ingeplugde toestel bijvoorbeeld”, geeft Andy De Bondt, managing director van Sentesia aan.

Energiebesparing als uitgangspunt

“Met al onze toepassingen is het mogelijk om op een simpele manier het energieverbruik van apparaten te monitoren. Zo ga je veel bewuster om met energie, kun je tijdig toestellen vervangen en bespaar je stevig op je energiefactuur. Een win-winsituatie voor jezelf en het milieu dus”, besluit De Bondt.

Een slimme woning komt met de betaalbare toepassingen van Sentesia voor iedereen binnen handbereik. Niet enkel voor particulieren, ook professionelen en organisaties kunnen er baat bij hebben. Er is de keuze tussen verschillende (standaard)pakketten of je stelt je eigen systeem op maat samen. De systemen kunnen aangekocht of gehuurd worden.

Meer weten over Sentesia?

Wenst u meer informatie te bekomen over Sentesia, bijkomend beeldmateriaal, een gesprek met managing director Andy De Bondt of een demonstratie van de werking? U kan Andy De Bondt contacteren via andy@sentesia.com of op het nummer 0497 16 25 45.
Website: www.sentesia.com

Bekijk gerust de introductievideo als eerste kennismaking.