Internet of Things Convention Europe heeft wereldprimeur met een op IoT gebaseerde toegangscontrole.

Brewery of Ideas, organisator van de jaarlijkse hoogmis van IoT in België, sluit een samenwerkingsakkoord met het Mechelse IxorTalk voor het gebruik van een door haar ontwikkelde en op IoT gebaseerde toegangscontrole.

Mechelen – Alle deelnemers aan de 4de editie van de Internet of Things Convention zullen een op IoT-technologie gebaseerde toegangsbadge op hun smartphone ontvangen. Hiermee realiseert Brewery of Ideas, de organisator van deze conferentie, naar eigen zeggen een wereldprimeur. Met de badge – onderdeel van de Udini technologie ontwikkeld door het Mechelse IxorTalk – melden de deelnemers zichzelf aan wanneer ze op o 19 juni in het Lamot Congress Center in Mechelen toekomen. Gedaan dus met de klassieke e-mails, tickets of QR-codes. De Udini toegangsbadge werkt als een contactloos toegangssysteem op elke smartphone.

Van zodra een deelnemer op de conferentie toekomt zal hij via zijn smartphone worden aangemeld, waarna automatisch zijn of haar de deelnemersbadge wordt afgedrukt.

Udini is een flexibele, eenvoudige en innovatieve oplossing voor digitaal toegangs-beheer. Gebruikers hebben via een badge op hun smartphone op elk gewenst moment fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface.

Peter Defreyne, manager van IxorTalk: ‘Het is een oplossing waaraan we ruim een jaar hebben ontwikkeld en die zich vooral richt op toegangsbeheer van parkings, flexkantoren, fietsenstallingen, sportaccommodaties, scholen, kantoren, overheids-gebouwen, enz. Gebruikers hebben via een badge op hun smartphone op elk gewenst moment fysieke toegang tot diverse faciliteiten. De beheerder kan op afstand en in real time toegangsrechten toekennen, aanpassen en verwijderen via de management interface. We hebben Udini pas op 9 mei 2019 gelanceerd. Inmiddels werden ook al enkele pilootprojecten opgestart, bij o.m. Q-Park, WATT, Tormax, Ixor, Salto en WPS. De samenwerking met Brewery of Ideas en de IoT-Convention is voor ons een unieke gelegenheid om de eenvoud en flexibiliteit van onze oplossing te tonen aan een breed en door IoT begeesterd publiek. We kijken hier erg naar uit.’

Peter Buelens, CEO van Brewery of Ideas is eveneens zeer in de wolken over de samenwerking: ‘Onze conferenties kunnen met deze oplossing een nieuwe, toekomstgerichte toegangservaring aanbieden. Bovendien past deze ‘in real time’-toepassing van op IoT-gebaseerde technologie voor de volle 100% bij de opzet van deze conferentie. On top of that werd dit stukje technologie dan nog ontwikkeld in Mechelen, waar deze conferentie doorgaat. We zijn ervan overtuigd dat op 19 juni a.s. heel wat potentieel geïnteresseerde bedrijven en instanties de conferentie in Mechelen zullen bijwonen om deze IoT-oplossing te komen ontdekken!’

Over Ixortalk:

IxorTalk bouwt end-to-end IoT-projecten in smart mobility, smart grids, smart cities, eHealth en smart buildings. Alle projecten worden uitgevoerd met het open source IoT-platform. Meer informatie over IxorTalk en het IoT-platform vindt u op ixortalk.com.

Wenst u meer te weten over Udini, neem dan contact op via info@udini.eu of bezoek udini.eu.

Over de Internet of Things Convention Europe & Industry 4.0 Conference:

De Internet of Things Convention Europe & Industry 4.0 Conference vindt plaats op woensdag 19 juni, in het prachtige Lamot Congres Center, in hartje Mechelen. Deelnemers zijn welkom vanaf 8:30. De conferentie zelf start om 9:30.

De conferentie speelt zich af in vijf zalen en volgt 4 tracks:

Smart Mobility: gaat over het belang van verbeterd en duurzaam (openbaar) vervoer, toegankelijkheid, veilig verkeer, potentieel van drones, enz.

Smart Cities: mikt op uitdagingen zoals milieuverontreiniging, bescherming van het milieu, duurzaam resource management, betere dienstverlening aan de burger, enz.

Smart Living: behandelt wonen en leven, het automatiseren van gebouwen, smart working, gezondheid, veiligheid, architectuur, …

Smart Industry: gaat dieper in op het gebruik van sensoren, draadloze communicatie en data om de efficiëntie en de kwaliteit van productieprocessen te verhogen en kosten te drukken

Alle aanwezige bedrijven en instellingen hebben ook een klein standje in de ‘exhibition village’ waar de deelnemers aan de conferentie met hen kunnen kennismaken.

Tickets, agenda en sprekers vindt u op www.IOT-Convention.be.